Більше ніж 100 тисяч українських захисників пройшли вишкіл за кордоном

Джерело: Укрінформ

Від початку повномасштабного вторгнення понад 100 тис. українських військовослужбовців пройшли підготовку в країнах-партнерах.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генштабу ЗСУ Євген Межевікін під час брифінгу.

“За 2022, 2023, 2024 рік на території країн-партнерів підготовку пройшли більше 100 тисяч військовослужбовців за різними напрямками підготовки, починаючи від базової, фахівці різних видів/родів військ, підготовка лідерів, злагодження штабів тощо. Тобто дуже великий обсяг роботи на себе взяли наші партнери”, – розповів Межевікін.

  • Група українських пілотів вже почала проходити підготовку на винищувачах F-16 в Румунії, повідомив глава Міноборони Рустем Умєров після розмови з міністром оборони Румунії Анджелом Тилваром.
  • В інструкції, поширеній серед британських військовослужбовців, зазначено, що російські спецслужби виявляють “значний” інтерес до операції “Інтерфлекс” у Великій Британії, в межах якої відбувається підготовка українських військовослужбовців.
  • В Україні за планом тривають мобілізаційні заходи, але всередині держави не вистачає майданчиків для підготовки мобілізованих.
  • Кабінет Міністрів України дозволив відраховувати з вищих навчальних закладів студентів-чоловіків за відмову проходити базову військову підготовку, попри придатність до військової служби.

В суботу, 19 жовтня, армія РФ двічі вдарила КАБами по Запоріжжю.

Міністри оборони країн G7 заявили, що підтримують “незворотний шлях України до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО”, про що йдеться в заяві в суботу, 19 жовтня.

Головний рабин України Моше Реувен Асман заявив, що російська пропаганда подібна до нацистської, наративи якої копіюють росіяни.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час конференції у Києві заявив, що залучення військ Північної Кореї для вторгнення Росії в Україну було б серйозною ескалацією війни.

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерка юстиції України Ольга Стефанішина прокоментувала рейди ТЦК після концертів та в ресторанах.