У Польщі зіткнулися понад 20 автівок: четверо людей загинули, 15 постраждали

Джерело: RMF FM

На півночі Польщі внаслідок ДТП за участю 21 автомобіля чотири людини загинули, ще 15 –  зазнали травм.

Зазначається, що серед постраждалих є діти.

Фото: соцмережі

Пізно ввечері у пʼятницю на зʼїзді з траси S7 на південну обʼїзну поблизу Гданська вантажівка врізалась в автомобілі, що стояли у заторі.

У ДТП постраждали 18 легковиків і три вантажівки. Внаслідок зіткнення кілька автомобілів зайнялися, один згорів ущент.

Поліція затримала 37-річного водія вантажівки, яка спричинила аварію.

Зазначається, що на трасі було багато машин через те, що люди поверталися додому після футбольного матчу – у Гданську місцева “Лехія” грала проти варшавської “Легії”.

У межах досудового розслідування фактів незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення за участі менеджерів одного з профспілкових об’єднань та інших юридичних осіб працівники ДБР провели низку процесуальних дій. За матеріалами ДБР арештовані свердловини, з яких незаконно видобували мінеральну воду на сотні мільйонів гривень.

На міжнародній конференції в Гельсінкі 60 країн підтримали пункт 8 Формули миру Зеленського щодо екологічної безпеки. Міністерка захисту довкілля Світлана Гринчук закликала до світової консолідації для визнання екологічних злочинів РФ та створення умов для чистого майбутнього.

У новому друкованому номері глянцю “ELLE Україна” вперше в історії журналу з’явилася обкладинка, для зйомки якої позували сім дружин та два чоловіки очільників держав, котрі стали почесними гостями IV Саміту перших леді та джентльменів, заснованого пані Оленою Зеленською.

20 жовтня Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про перші результати перевірки стосовно набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю. Службове розслідування показало, що 61 прокурор Хмельниччини має інвалідність, тоді як 80% з них отримали її до початку повномасштабного вторгнення. 

19 жовтня міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький та міністр з питань Європи та закордонних справ Франції Жана-Ноеля Барро обговорили питання стратегічних комунікацій, а також протистояння загрозам інформаційної війни, яка ведеться Росією.