Сі Цзіньпін закликав китайську армію посилити підготовку до війни – ЗМІ

Джерело: Insider Paper

Лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав війська посилити свою готовність до війни, лише через декілька днів після того, як Пекін влаштував широкомасштабні військові навчання навколо Тайваню.

За інформацією державної телекомпанії CCTV, таку заяву Сі зробив під час відвідання бригади ракетних військ Народно-визвольної армії, лише через кілька днів після широкомасштабних військових навчань навколо Тайваню.

Голова КНР зазначив, що військове керівництво має “всебічно посилити навчання та підготовку до війни і забезпечити надійну бойову готовність військ”.

За його словами, солдати повинні “підвищити свій стратегічний і бойовий потенціал”.

Також Сі Цзіньпін додав, що армія мусить “рішуче захищати стратегічну безпеку та основні інтереси країни”.

20 жовтня Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про перші результати перевірки стосовно набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю. Службове розслідування показало, що 61 прокурор Хмельниччини має інвалідність, тоді як 80% з них отримали її до початку повномасштабного вторгнення. 

19 жовтня міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький та міністр з питань Європи та закордонних справ Франції Жана-Ноеля Барро обговорили питання стратегічних комунікацій, а також протистояння загрозам інформаційної війни, яка ведеться Росією. 

20 жовтня командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк повідомив, що за тиждень з 13 по 20 жовтня Сили оборони ліквідували 9590 російських військових. Також вдалося знищити щонайменше п’ять ракет та збити 295 ворожих БпЛА.

Глава РФ Володимир Путін підтримав ідею відродити спортивні паради на Червоній площі. Відповідні марші регулярно проходили біля стін Кремля у роки правління Йосипа Сталіна та припинилися після смерті диктатора.

Американський канал CNN оприлюднив кадри того, що КНДР відправила 1500 солдатів до Росії на військовий вишкіл, що підтверджує дані розвідки Південної Кореї (NIS).