Деякі обласні прокурори та високопосадовці отримують значні виплати за інвалідність: деталі

Джерело: проєкт “Є питання”

Декілька обласних прокурорів та посадовців Пенсійного фонду України отримують значні суми пенсійних виплат, пов’язаних з інвалідністю. Згідно з розслідуванням журналістів проєкту “Є питання”, керівники обласних прокуратур і деякі працівники Пенсійного фонду отримують виплати, що значно перевищують середній рівень.

Серед керівників обласних прокуратур, які отримують такі виплати, є:

  • Катерина Шевцова, 42-річна керівниця Черкаської обласної прокуратури, задекларувала 785 тис. грн пенсійних виплат за 2023 рік, що становить близько 60 тис. грн на місяць.

Фото: chk.gp.gov.ua

  • Андрій Рудницький, 51-річний керівник Рівненської обласної прокуратури, отримав 424 тис. грн пенсійних виплат за минулий рік. Йому нараховують ці виплати з 2017 року.

Фото: pro.gov.ua

  • Олександр Фільчаков, 45-річний керівник Харківської обласної прокуратури, отримав 800 тис. грн пенсійних виплат за минулий рік.

Фото: khar.gp.gov.ua

  • Денис Фальченко, 42-річний перший заступник керівника Миколаївської обласної прокуратури, який наразі тимчасово очолює її, отримав 393 тис. грн пенсійних виплат за 2023 рік.

Фото: myk.gp.gov.ua

Крім того, значні пенсійні виплати отримують також високопосадовці Пенсійного фонду України в Черкаській області:

  • Олександр Супряга, 41-річний начальник головного управління Пенсійного фонду, задекларував 85 тис. грн пенсійних виплат за 2023 рік.
  • Світлана Зінник, 58-річна перша заступниця начальника головного управління, отримала 250 тис. грн виплат.
  • Віталій Таран, 40-річний заступник начальника головного управління, отримав 70 тис. грн виплат.
  • Тетяна Хилик, 52-річна заступниця начальника головного управління, задекларувала 73 тис. грн виплат.
  • Микола Семиз, 57-річний заступник начальника головного управління, отримав 62 тис. грн пенсійних виплат за минулий рік.

Скріншот

Центр військових дій нового покоління (Center on New Generation Warfare) провів планування нападу Росії на Литву в 2027 році. У змодельованому сценарії російської атаки на НАТО альянсу знадобиться десять днів, щоб застосувати п’яту статтю. Тоді як німецькі війська відіграватимуть головну роль у захисті країн Балтії.

Глава французького МЗС Жан-Ноель Барро наголосив, що Париж відкритий до ідеї негайного запрошення України до НАТО, але переговори із союзниками з цієї теми триватимуть.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 20 жовтня. З початку доби вже відбулося 167 бойових зіткнень.

Український письменний, журналіст і публіцист Віталій Портников окреслив процес інтеграції України в НАТО, пояснивши ключові етапи, які має пройти наша країна, щоб стати повноправним членом альянсу. Він також виділив основні виклики, що можуть затягнути цей процес.

У новому друкованому номері глянцю “ELLE Україна” вперше в історії журналу з’явилася обкладинка, для зйомки якої позували сім дружин та два чоловіки очільників держав, котрі стали почесними гостями IV Саміту перших леді та джентльменів, заснованого пані Оленою Зеленською.