ЗСУ просунулися на північ від Суджі – ISW

Джерело: ISW

Українські сили нещодавно просунулися на північ від Суджі на тлі боїв на головній ділянці фронту в Курській області.

Геолокаційні кадри, опубліковані 20 жовтня, свідчать, що українські підрозділи нещодавно просунулися на схід від Черкаського Поперечного (на північ від Суджі).

Російські джерела стверджували, що росіяни атакували на північ від Суджі в районі Малої Локни і на південний схід від Суджі в районі Плехово, а ЗСУ атакували на південний схід від Кореневого в районі Кругленького і Леонідова.

За словами пов’язаного з Кремлем російського військового блогера, інформація про захоплення російськими військами Плехово не підтверджена.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп повідомив, що погрожував президенту РФ Володимиру Путіну завдати удару по центру Москви, якщо він не припинить “переслідувати” Україну.

У Росії вбили Дмитра Голєнкова — льотчика та начальника штабу авіаційної ескадрильї 52-го важкого бомбардувального авіаполку Військово-космічних сил РФ, який базується на аеродромі “Шайковка”.

Сполучені Штати готові надати Україні до 20 мільярдів доларів у межах кредиту країн “Великої сімки” (G7), який буде погашений за рахунок прибутків від заморожених російських активів.

Олег Гуляк призначений новим генеральним директором АТ “Українська оборонна промисловість”, змінивши на цій посаді Германа Сметаніна. Останній став міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

У понеділок, 21 жовтня, до Києва приїхав із візитом очільник міністерства оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін.