Тисячі жителів Канарських островів протестували проти «надмірного туризму»

Джерело: Reuters

Тисячі людей вийшли на протести в неділю, 20 жовтня, на курортах іспанських Канарських островів проти “надмірного туризму”, що, за їхніми словами, витісняє місцеве населення з ринку житла.

Під гаслом “Канарські острови мають межу” мешканці одночасно вийшли на демонстрації на островах Гран-Канарія, Тенеріфе, Ла-Пальма, Фуертевентура, Лансароте та Ель-Ієрро та закликали до зміни моделі туризму на островах.

Протестувальники стверджують, що прибуття мільйонів відвідувачів щороку виснажує обмежені природні ресурси островів, такі як питна вода та завдає шкоди навколишньому середовищу.

Згідно з даними іспанського уряду, в акціях протесту взяли участь щонайменше 8 тисяч осіб.

За даними Національного інституту статистики Іспанії, з січня по вересень Канарські острови відвідали 9,9 мільйона туристів, що на 10,3% більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Минулого року населення островів становило 2,2 мільйона осіб.

“Нам потрібна зміна туристичної моделі, щоб вона залишала тут багатство, щоб вона цінувала те, що має ця земля, тому що вона чудова”, – зазначила одна з демонстранток Сара Лопес.

Виступаючи на мітингу у Пенсильванії, в останню суботу вересня колишній президент США, а нині кандидат від республіканців Дональд Трамп вкотре розкритикував свою опонентку від Демократичної партії Камалу Гарріс.

Вибори у Молдові зазнали безпрецедентного втручання з боку РФ, заявив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що вже розпочали розслідування щодо факту розстрілу російськими військовими двох полонених бійців ЗСУ поблизу Селидового.

Український боксер Олександр Усик став одним із головних персонажів комп’ютерної гри Undisputed Standard Edition. Спортсмен поділився своїми враженнями, зазначивши, що для нього це велика честь.

Президент відреагував на скандал зі збагачення керівників МСЕК та десятками прокурорів з інвалідністю і пенсіями…