РФ не хоче погіршення стосунків з Південною Кореєю на тлі посилення співпраці з КНДР – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

За оцінками ISW, Росія не хоче погіршення стосунків з Південною Кореєю на тлі свого чергового посилення співпраці з Північною Кореєю.

Днями МЗС Південної Кореї викликало посла РФ Георгія Зінов’єва через дані про те, що КНДР надіслала свої війська на допомогу Росії у війні проти України.

Натомість посольство РФ у Південній Кореї повідомило, що це була лише зустріч посла, а не дипломатичний виклик та стверджувало, що будь-яка співпраця Росії та КНДР не спрямована проти Сеула.

Свій коментар дав і речник Кремля Дмитро Пєсков, який наголосив, що “російсько-північнокорейська співпраця не повинна непокоїти інші держави”, а інформація про присутність військ КНДР у Росії “може бути суперечливою”.

“Очевидне бажання Кремля запевнити Південну Корею, що її співпраця з Північною Кореєю не є загрозою для Сеула, свідчить про те, що Кремль залишається дуже стурбованим перспективою потенційного повороту Сеула в напрямку надання Україні необхідної військової підтримки, а також наслідками погіршення відносин із Сеулом для інтересів безпеки Росії в Азійсько-Тихоокеанському регіоні”, – вважають аналітики.

Фахівці нагадали, що це не вперше Росія “залицяється” до Південної Кореї, аби пом’якшити наслідки зростаючої залежності від КНДР.

Українці до 25 років можуть подати заявку на грант до 150 000 грн для започаткування бізнесу за програмою “Власна Справа”.

21 жовтня 2024 року помер Пол Ді’Анно — колишній вокаліст гурту Iron Maiden. Йому було 66 років. Родина підтвердила смерть музиканта, справжнє ім’я якого Пол Ендрюс. Він помер у своєму будинку в Солсбері (Англія, Велика Британія).

У російському Волгограді один колишній засуджений, якого звільнили для участі у війні проти України, вбив іншого учасника війни, який також мав судимість.

Південна Корея викликала російського посла в Сеулі, щоб висловити “найрішучіший протест” у зв’язку з інформацією про відправлення північнокорейських військ до РФ.

Укрзалізниця тимчасово зупинила продаж квитків через технічні причини. Станом на 12:00 22 жовтня квитки недоступні для придбання як у касах, так і онлайн.