Сестра Кім Чен Ина назвала Південну Корею та Україну «божевільними»

Джерело: Bloomberg

Сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина назвала Південну Корею та Україну “божевільними” після інформації про те, що КНДР відправила свої війська в Росію.

Кім Йо Чен також звинуватила Південну Корею через нібито вторгнення безпілотника в їх повітряний простір й назвала це “військовою провокацією”.

Вона попередила, що такі дії проти ядерної держави можуть призвести до “жахливої ​​ситуації, яку не можуть собі уявити політики і військові експерти у будь-якій – великій чи малій –країні”.

“Ніхто не знає, як наша відплата і помста завершаться”, – додала сестра Кім.

  • За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.
  • Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час конференції у Києві заявив, що залучення військ Північної Кореї для вторгнення Росії в Україну було б серйозною ескалацією війни.
  • Американський канал CNN оприлюднив кадри того, що КНДР відправила 1500 солдатів до Росії на військовий вишкіл, що підтверджує дані розвідки Південної Кореї (NIS).

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.