Творці фільму «Той, хто біжить по лезу 2049» подали до суду на Маска та його компанію Tesla

Джерело: The Verge

Продюсерська компанія Alcon Entertainment, відповідальна за створення фільму “Той, хто біжить по лезу 2049”, подала позов проти Ілона Маска та його компанії Tesla. Претензії продюсерів стосуються нещодавньої презентації електромобіля-роботаксі Tesla Cybercab.

Зокрема, попри пряму відмову продюсерів у співпраці, під час заходу використовувалися ілюстрації в стилі “Того, хто біжить по лезу”, створені за допомогою генеративних нейромереж.

У позові йдеться, що Tesla, її генеральний директор і Warner Bros. Discovery спочатку звернулися за дозволом на використання кадру з фільму для рекламної кампанії Cybercab – повністю автономного таксі. Однак після отримання відмови вони, ймовірно, створили і використовували зображення за допомогою ШІ.

Фото: The Verge

За словами представників Alcon Entertainment, відмова була пов’язана з бажанням “дистанціювати фільм від радикальних політичних і соціальних поглядів” Ілона Маска.

У компанії також не захотіли асоціюватися з Tesla, бо розглядають можливість співпраці з іншими автомобільними компаніями для просування серіалу “Той, хто біжить по лезу 2099”.

Продюсери мають намір отримати від Tesla компенсацію за порушення авторських прав. Розмір компенсації має визначити суд. Також у компанії хочуть, щоб суд заборонив Tesla надалі використовувати подібні зображення, створені штучним інтелектом, для реклами своєї продукції.

У Познані, Польща, закривають консульство РФ.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.

Зірка “Голодних ігор”, оскароносна акторка Дженніфер Лоуренс та її чоловік, американський мистецтвознавець і директор картинної галереї Кук Мароні готуються вдруге стати батьками.