У скандального продюсера Гарві Вайнштейна діагностували рак, – ЗМІ

Джерело: NBC News із посиланням на власні джерела

В американського продюсера Гарві Вайнштейна, якого засудили за сексуальні домагання, виявили рідкісну форму раку – хронічний мієлоїдний лейкоз.

Ця форма раку, що вражає кістковий мозок, найчастіше зустрічається у людей віком понад 65 років, розвивається повільно, а тому надається до лікування.

Законний представник Вайнштейна, Крейг Ротфельд, відмовився коментувати його діагнози.

“Те, що такі приватні та конфіденційні питання охорони здоров’я стали предметом публічного обговорення, викликає занепокоєння та є неприйнятним. З поваги до приватного життя пана Вайнштейна ми не будемо давати подальших коментарів”, – сказав він.

Довідка. У лютому 2020 року присяжні на Мангеттені визнали Вайнштейна винним у сексуальному насильстві проти колишньої асистентки виробництва Міріам Хейлі в 2006 році та в зґвалтуванні акторки Джессіки Манн у 2013 році. Вони є одними з понад 80 жінок, які звинуватили його в сексуальних домаганнях. Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі.

Утім, апеляційний суд Нью-Йорка скасував вирок і призначив новий судовий розгляд, зазначивши, що суддя “припустився критичної помилки, дозволивши трьом жінкам дати свідчення про ймовірне сексуальне насильство з боку Вайнштейна, які не були частиною кримінальних звинувачень проти нього”.

Рішення суду перевернуло справу проти Вайнштейна, чиє засудження стало символом успіху руху #MeToo.

Згодом окружна прокуратура Мангеттена заявила, що планує повторно розглянути справу. За словами пані прокурора Ніколь Блумберг, справу планували переглянути у вересні.

Експерти з права вважають, що процес може бути тривалим, і все залежатиме від того, чи жінки, які звинуватили його, готові знову давати свідчення. Одна з жінок, Мімі Гейлі, сказала, що вона все ще вирішує, чи давати свідчення на будь-якому повторному суді.

Зірка американського серіалу “Спадкоємці” Гаррієт Волтер зіграє британську прем’єр-міністерку Маргарет Тетчер у драматичному серіалі “Браян і Маргарет”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

У Познані, Польща, закривають консульство РФ.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.