Росіяни скинули КАБ на Мирноград, що на Донеччині. Влучили у 5-поверхівку

Джерело: Вадим Філашкін/Telegram, Суспільне Донбас

22 жовтня російська армія скинула керовану авіаційну бомбу на Мирноград Донецької області. Бомба поцілила у 5-поверхівку, пошкодивши ще 7 будинків.

В.о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк додав, що через удар в п’ятиповерхівці зруйновано секцію під’їзду.

“Загинув під завалами чоловік 1963 року народження. Осколкових поранень зазнала жінка 1974 року народження та чоловік 1989 року народження. Пошуки призупинили через безпекову ситуацію”, – уточнив Юрій Третяк.

Джерело: Вадим Філашкін/Telegram

О 15:30 стало відомо про ще одного пораненого.

Наразі у місті залишаються близько трьох тисяч жителів.

“Усі цивільні, не задіяні в роботі критичної інфраструктури, повинні виїхати до більш безпечних регіонів! Евакуація рятує життя!” – закликав голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.