Польща закриває російське консульство в Познані – очільник МЗС Сікорський

Джерело: Радослав Сікорський/Х

У Познані, Польща, закривають консульство РФ.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповів, що в Польщі здійснено спробу диверсії. За його інформацією, за цими спробами стоїть Російська Федерація.

“Росія веде гібридну війну. Вона намагається здійснювати диверсії на польській території. Як міністр закордонних справ, мій обов’язок – рішуче реагувати. Перший крок – закриття російського консульства в Познані”, – заявив Сікорський.

Раніше він повідомив, що 51-річний громадянин України Сергій С., затриманий у лютому, розповів правоохоронцям про завдання від російських спецслужб влаштувати підпал у Вроцлаві. Дипломат наголосив, що свідчення чоловіка вказують на масштабну кампанію Кремля з аналогічними диверсіями в Європі.

  • Посольство Росії в Норвегії скоротить кількість консульських працівників до двох відповідно до вимог норвезької влади. Про це повідомили в російському дипломатичному представництві, зазначивши, що до 17 жовтня персонал консульського відділу буде зменшено.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.

У США помер очільник організації FETÖ Фетхуллах Гюлен, екстрадиції якого Туреччина вимагала від США через нібито його причетність до спроби державного перевороту 15 липня 2016 року.

Російське МЗС викликало посла Німеччини Олександра Ламбсдорфа, якому висловили протест через створення регіонального штабу морського командування НАТО у східнонімецькому місті Росток.

Вдова російського опозиціонера Олексія Навального Юлія заявила, що планує бути кандидатом на президентських виборах у Росії після режиму Володимира Путіна.