США анонсували нові санкції проти Росії

Джерело: Reuters

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Єллен сказала, що міністерство “невтомно працює над тим, щоб розблокувати економічну цінність заморожених російських суверенних активів, щоб допомогти Україні”.

  • Двопартійна група в Конгресі США закликала адміністрацію президента Джо Байдена посилити санкції проти російської нафтової промисловості.
  • 17 жовтня міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти китайських компаній, причетних до виробництва далекобійних безпілотників “Гарпія” для російської армії.

У 2024 році частка матеріалів екологічної тематики в онлайн-медіа становить лише 1,4% від загальної кількості публікацій. Цей показник знизився на 0,6% проти 2021 року, коли він становив 2%. Згідно з думкою експертів ІМІ, падіння відбулося через переорієнтацію інформаційної уваги журналістів на війну. Проте таке зміщення фокуса є небезпечним, адже екологічні питання, зокрема наслідки воєнних дій, залишаються важливими для довгострокового розвитку України.

Глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен закликала Берлін нарешті відмовитися від ілюзій стосовно РФ Про це вона заявила на зустрічі глав МЗС країн Північної Європи, у якій брала участь також представниця Німеччини Анналена Бербок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.