Майже 70% американців відчувають стрес через вибори – опитування

Джерело: CBS News

Згідно з результатами опитування Американської психологічної асоціації, більшість американців відчувають стрес у зв’язку з президентськими виборами у США.

В опитуванні взяли участь понад 3300 дорослих у віці 18+. З них 69% сказали, що “перебувають в стресовому стані” в очікуванні виборів.

Серед головних чинників названо майбутнє нації, яке турбує 77% опитаних.

“Понад 70% занепокоєні можливим насильством під час чи після виборів. Більш ніж половина стурбовані тим, що ці вибори можуть означати кінець демократії”, – зазначив гендиректор асоціації Артур Еванс.

За його словами, це стверджують як демократи, так і республіканці.

Попри стрес, понад 60% опитаних відчувають надію на зміни, повʼязані з виборами.

Зазначається, що зменшити стрес можна як шляхом “залучення до політичного процесу” (у цьому разі людина ніби “контролює” ситуацію), так і обмеженням кількості отримуваної інформації.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш прилетів до Казані на саміт БРІКС і спробував коровай. Його візит до Росії різко розкритикував заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Головний центр спеціального контролю зареєстрував землетрус в районі селища Ломачинці, Дністровського району, Чернівецької області магнітудою 3,1 на глибині трьох кілометрів.

На саміті БРІКС голова КНР Сі Цзіньпін відмовився від російського автопрому, віддавши перевагу китайському лімузину преміум-класу.

Авіакомпанія British Airways заявила, що зупиняє польоти до Тель-Авіва до кінця березня 2025 року на тлі посилення бойових дій між Ізраїлем та “Хезболлою” на півдні Лівану, а також через зростання напруженості на Близькому Сході.