Велика Британія виділяє 155 млн доларів для захисту «зернового коридору»

Джерело: уряд Великої Британії 

Велика Британія виділить додатково 155 мільйонів доларів для захисту “зернового коридору” в Чорному морі.

Як повідомляють у британському уряді, ці кошти будуть спрямовані на фінансування Коаліції з морських можливостей, яка має на меті посилити захист цього критично важливого маршруту.

Коаліція, яку очолюють Велика Британія та Норвегія, планує забезпечити постачання сотень морських безпілотників і радарів для спостереження. Ці заходи спрямовані на зміцнення безпеки українських портів, що стали об’єктами регулярних атак з боку російських сил.

Окрім цього, Велика Британія та Норвегія спільно виділять 100 мільйонів фунтів стерлінгів для подальшого фінансування проєктів у військово-морській сфері. До останніх постачань, зокрема, входять десятки всюдихідних транспортних засобів, рейдових катерів, а також протикорабельні ракети й боєприпаси для захисту української берегової лінії.

Російські удари по портовій інфраструктурі України в Чорному морі створюють загрозу для глобальної продовольчої безпеки.

Також повідомляється, що удари Росії по зернових терміналах збігаються із сезоном збору врожаю в Україні, яка залишається ключовим експортером сільськогосподарської продукції.

Видання The New York Times опублікувало статтю про те, що з початку вторгнення в Україні збільшилась кількість власників собак, можливо тому, люди таким чином шукають товариства.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер виступив із пропозицією запровадити для українських біженців окремий правовий статус, який дозволить знизити витрати на соціальні виплати та сприяти залученню біженців на ринок праці.

Генштаби Росії та Білорусі почали підготовку до проведення спільних військових навчань “Захід-2025”, про що повідомив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

У вересні РФ запустила понад 1300 дронів-камікадзе по території України. За даними британської розвідки, це найбільша кількість безпілотників, запущених за місяць від початку повномасштабної війни.

Сьогодні, 23 жовтня, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що є докази того, що війська Північної Кореї знаходяться в Росії.