Орбан обіцяє протистояти ЄС, як у 1956 році – комуністам

Джерело: Telex

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, виступаючи з нагоди річниці Угорської революції 1956 року, порівняв тиск з боку Європейського Союзу із тим, що угорці відчували під час комуністичного режиму. За словами Орбана, угорський народ у 1956 році боровся за свободу, і цей урок залишається актуальним.

Орбан наголосив, що зараз Угорщина зазнає тиску з боку Брюсселя через свою незалежну політику, яка, на його думку, є неприйнятною для ЄС. Він заявив, що Брюссель прагне усунути національний уряд Угорщини та встановити свій “маріонетковий уряд”.

Прем’єр також ініціював питання про те, чи підкориться Угорщина волі Брюсселя, чи чинитиме опір – так, як це робили угорці в 1956 році. Орбан додав, що угорський народ не боїться шантажу і вже неодноразово це доводив.

Звертаючись до історичних подій, Орбан зазначив, що в 1956 році Угорщині бракувало сили, але сьогодні країна має як єдність, так і необхідну потужність, щоб захищати свою незалежність. Завершуючи промову, він запевнив, що Угорщина не стане маріонетковою державою ЄС і вистоїть під тиском Брюсселя.

Питання цивільних заручників залишається не менш актуальним, аніж питання військовополонених. Адже кількість цивільних у полоні…

На Харківщині через безпекову ситуацію влада погодила рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми родинами із селища Борова.

Гомельський обласний суд засудив громадян України Сергія Кабарчука та його сина Павла до 20 років ув’язнення у виправній колонії посиленого режиму. Також їм призначено штраф у 28 тисяч білоруських рублів (350 тис. грн).

Режисер драми “Втеча з Шоушенка”, триразовий номінант на “Оскар” Френк Дарабонт повернувся до роботи після 11-річної паузи в кар’єрі. Зокрема він працюватиме над зйомкою двох епізодів нового сезону серіалу “Дивні дива”.

До народного депутата, підозрюваного у незаконному збагаченні на понад 20 млн грн слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід у вигляді особистої поруки.