Які марки автомобілів викрадають найчастіше – дані Опендатабот

Джерело: Опендатабот

Від початку року в Україні вкрали 765 авто. Цьогоріч найпопулярнішими серед крадіїв стали автівки марки Nissan — 61 викрадення (8%). ВАЗ та Volkswagen також тримаються у трійці лідерів – 57 (7.5%) та 53 (6.9%) машини.

Джерело: Опендатабот

Цьогоріч – найнижчий показник крадіжок авто з початку повномасштабної війни. Для порівняння, за той же період минулого року було зафіксовано майже вдвічі більше крадіжок – 1,2 тис. випадків. Найвищий ж рівень активності автокрадіїв спостерігався на початку російського вторгнення, коли сталося 11,7 тис. викрадень.

Загалом за три роки зафіксовано 15 274 викрадені авто. За цей час вкрали найбільше ВАЗів (2107 та 21063) – 2,4 тис., ГАЗів – 1 тис. та Renault – 750 автівок (переважно Duster).

  • Міністерство внутрішніх справ запровадило навчальні програми для екзаменаторів, які оцінюватимуть випускників автошкіл для людей з інвалідністю.
  • Японський автовиробник Honda відкликає близько 1,7 мільйона автомобілів у США через проблеми з рульовим керуванням, що може збільшити ризик аварії.
  • Китайський автовиробник Chery почав збирати автомобілі в Росії на трьох заводах, звільнених західними конкурентами, включаючи Volkswagen і Mercedes. Про це Reuters повідомили п’ять людей, знайомих із ситуацією.
  • У серпні 2024 року українці витратили майже 15 мільярдів гривень на придбання нових легкових автомобілів. Згідно з даними Укравтопрому, це на 45% більше, ніж за аналогічний період минулого року, і на 28% більше порівняно з липнем 2024 року.

Стримінговий сервіс Peacock після підтвердження перезапуску оригінального серіалу “Офіс” оголосив імена акторів, які доєднаються до майбутнього проєкту. Зокрема до акторського складу долучились Ґбемісола Ікумело, Алекс Едельман, Тім Кі та Ерік Рейхілл.

Міністерство закордонних справ Німеччини викликало тимчасового повіреного у справах  Північної Кореї в Берліні на тлі повідомлень про відправлення північнокорейських солдатів до Росії для їхнього перекидання в Україну.

На Донеччині у населених пунктах з активними бойовими діями перебувають 748 дітей, повідомив представник Донецької ОВА Дмитро Петлін.

Згідно з результатами опитування Американської психологічної асоціації, більшість американців відчувають стрес у зв’язку з президентськими виборами у США.

Саудівська Аравія, котра отримала запрошення до БРІКС напочатку 2024 року, так і не стала повноцінним членом блоку, визнав у середу помічник президента РФ Юрій Ушаков.