Помер зірка серіалу «Рятувальники Малібу» Майкл Ньюман

Джерело: People

Зірка серіалу “Рятувальники Малібу” Майкл Ньюман помер у віці 67 років, після того, як 18 років тому в нього діагностували хворобу Паркінсона.

Близький друг Ньюмана, кінопродюсер Метью Фелкер повідомив, що актор помер “від серцевих захворювань” 20 жовтня “в оточенні своєї родини та друзів”.

“Мені довелося бачити Майка востаннє, коли він був при свідомості, він подивився [на] мене і типово для Майка сказав: “Ти якраз вчасно””, – розповів Фелкер.

Уродженець Лос-Анджелеса прославився в 90-х роках як головний рятувальник Майк “Ньюмі” Ньюман у багатосерійному телесеріалі “Рятувальники Малібу”, і був єдиним членом акторського складу, який насправді був рятувальником. 

Він з’явився у 150 епізодах шоу, яке виходило з 1989 по 2001 рік –  більше ніж будь-хто інший, окрім Девіда Гассельгоффа.

Ньюман також був штатним пожежником і працював в пожежній частині під час зйомок серіалу. Коли “Рятувальники Малібу” добігли кінця, він продовжував гасити пожежі, поки не вийшов на пенсію через 25 років.

Останні роки він допомагав збирати кошти для Фонду Майкла Дж. Фокса, щоб допомогти знайти ліки проти хвороби Паркінсона. 

У серпні Ньюман сказав, що сподівається, що “розповідь моєї особистої історії приверне увагу до важливості пошуку ліків проти Паркінсона”.

“Ця невиліковна хвороба дала мені багато часу на роздуми, чого я, можливо, не хотів, але вона принесла мені мудрість”, – розповідав він.

У Ньюмана залишилася дружина Сара, з якою він одружився 36 років тому. У пари двоє дорослих дітей: син Кріс і дочка Емілі. У них також є однорічна онука Чарлі.

Міністерство закордонних справ Німеччини викликало тимчасового повіреного у справах  Північної Кореї в Берліні на тлі повідомлень про відправлення північнокорейських солдатів до Росії для їхнього перекидання в Україну.

На Донеччині в населених пунктах з активними бойовими діями перебувають 748 дітей, повідомив представник Донецької ОВА Дмитро Петлін.

Згідно з результатами опитування Американської психологічної асоціації, більшість американців відчувають стрес у зв’язку з президентськими виборами у США.

Саудівська Аравія, котра отримала запрошення до БРІКС напочатку 2024 року, так і не стала повноцінним членом блоку, визнав у середу помічник президента РФ Юрій Ушаков.

23 жовтня російська армія атакувала артилерією та дронами Нікопольський район на Дніпровщині, внаслідок чого постраждали четверо людей.