У Білорусі двох українців засудили до 20 років за ґратами

Джерело: Белта

Гомельський обласний суд засудив громадян України Сергія Кабарчука та його сина Павла до 20 років ув’язнення у виправній колонії посиленого режиму. Також їм призначено штраф у 28 тисяч білоруських рублів (350 тис. грн).

Чоловіків звинуватили в агентурній діяльності, підготовці до акту тероризму та злочинах, пов’язаних із боєприпасами. Судовий процес був закритим.

За матеріалами справи, Сергія Кабарчука та його сина затримали в лютому 2024 року на півдні Білорусі під час спроби перетнути кордон з України. Їх звинуватили в участі у “диверсійно-розвідувальній групі” з українців і білорусів і буцімто виявили “вибухові пристрої та інші небезпечні засоби”, призначені для терактів в Росії та Білорусі.

Білоруські силовики стверджують, що Сергій Кабарчук раніше працював у Державній прикордонній службі України, а після звільнення займався контрабандою разом із синами. КДБ вважає, що організацію групи в Білорусі здійснила Служба безпеки України, а вибухові пристрої передали затриманим безпосередньо перед переходом кордону.

На саміті БРІКС голова КНР Сі Цзіньпін відмовився від російського автопрому, віддавши перевагу китайському лімузину преміум-класу.

Авіакомпанія British Airways заявила, що зупиняє польоти до Тель-Авіва до кінця березня 2025 року на тлі посилення бойових дій між Ізраїлем та “Хезболлою” на півдні Лівану, а також через зростання напруженості на Близькому Сході.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

Меган Л. Гарсія з Орландо, штат Флорида, подала судовий позов проти розробника платформи Character.ai, звинувативши компанію у смерті свого 14-річного сина Сьюелла.

На українському ринку продовжується зростання ціни на картоплю. Експерти прогнозують, що на внутрішній ринок ще в першій половині сезону надійдуть суттєві обсяги імпортної продукції.