Німецький концерн Rheinmetall побудує завод в Україні навіть попри погрози росіян

Джерело: Bild

Після того, як німецький оборонний концерн Rheinmetall заявив про намір побудувати завод з виробництва бронетехніки в Україні, у Росії почали погрожувати атаками на ще не існуюче підприємство. Водночас у Rheinmetall наголосили, що навіть попри російські погрози будуватимуть завод в Україні.

20 липня речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що завод німецького концерну Rheinmetall в Україні стане “законною ціллю” для російської армії.

Своєю чергою гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер наголосив, що завод у будь-якому випадку побудують в Україні та захистять його системами ППО власного виробництва.

“Для нас у Rheinmetall ключовим завданням є підтримка наших українських партнерів у боротьбі за свободу й демократію і якнайшвидше задоволення їхніх нагальних потреб”, – наголосив він.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

16 вересня Президент Володимир Зеленський  провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого обговорили актуальні питання на фронті та всередині країни.