Сім країн не поспішають запрошувати Україну в НАТО — ЗМІ

Джерело: “Укрінформ” 

Сім країн не поспішають підтримувати запрошення України до НАТО. Серед них найбільшими противниками швидкого вступу є Німеччина та США. Посол США в НАТО Джуліанна Сміт, яка залишає свою посаду, зазначила, що Альянс ще не досягнув тієї стадії, коли готовий запропонувати членство Україні.

Як повідомляють джерела Politico, головні члени НАТО побоюються, що прийняття України може призвести до втягування альянсу у війну з Росією. Канцлер Німеччини Олаф Шольц, під час зустрічі з президентом США Джо Байденом, заявив, що робляться всі зусилля, щоб НАТО не стало стороною війни, оскільки це могло б призвести до ще більшої катастрофи.

Крім Німеччини та США, опір такому рішенню висловлюють Угорщина та Словаччина, які мають прокремлівську позицію. Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що вступ України в НАТО може призвести до третьої світової війни, і він ніколи не підтримає таку ініціативу.

Інші країни, як Бельгія, Словенія та Іспанія, також не поспішають підтримувати членство України в НАТО, зауважують джерела. Один із чиновників НАТО зазначив, що ці країни намагаються сховатися за позицією Німеччини та США, абстрактно підтримуючи ідею, але при цьому уникатимуть більш активної участі у просуванні цього питання.

Натомість країни Балтії та Польща більш прихильно ставляться до перспективи вступу України до НАТО. Польща, зокрема, наголосила на своїй солідарності з Україною в цьому питанні, підкресливши необхідність відкриття перспективи членства для Києва.

Проте, як зазначають джерела, США і Німеччина не виключають можливості майбутнього вступу України до альянсу, хоча на цю мить не готові до активних кроків у цьому напрямку.

З 24 жовтня у застосунку “Армія+” запущено сервіс онлайн-навчання для українських військовослужбовців.

В столиці викрили працівників Голосіївського РТЦК та СП, які допомогли понад тисячі військовозобов’язаних чоловіків ухилитись від мобілізації.

Європейський Союз розглядає можливість підвищення мит на додаткові сільськогосподарські та продовольчі товари, а також добрива з Росії та Білорусі.

Вчора, 23 жовтня, в Німеччині 57-річному росіянину висунули обвинувачення у вбивстві двох українських військовослужбовців.

У Покровську, що на Донеччині, станом на 24 жовтня зруйновано майже всю критичну інфраструктуру міста.