В ОП спростували інформацію ЗМІ про те, що сім країн – проти запрошення України в НАТО

Джерело: “Укрінформ

Речник Президента України Сергій Никифоров спростував інформацію ЗМІ про те, що сім країн не поспішають підтримувати запрошення України до НАТО.

“Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу”, – сказав Никифоров.

Він додав, що насправді запрошення України підтримує “абсолютна більшість країн-членів”, а щодо інших країн “ведеться активна робота з адвокації”.

Нагадаємо, джерела Politico повідомили, що провідні члени НАТО побоюються, що прийняття України може призвести до втягування альянсу у війну з Росією. За даними видання, сім країн не поспішають підтримувати запрошення України до НАТО. Серед них найбільшими противниками швидкого вступу є Німеччина та США.

24 жовтня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача, на якій доручив членам засідання підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.

Служба безпеки України затримала двох ймовірних корегувальників російської ФСБ у Харківській області. Однією із підозрюваних була 35-річна контрактниця військової частини, що дислокується у Харківській області.

В Україні громадяни віком від 50 до 60 років, придатні до служби, підлягають мобілізації, і новин щодо їх звільнення від призову немає. Мобілізація здійснюється згідно з розпорядженнями, що регулюють призов осіб цієї вікової категорії, враховуючи інформацію про стан здоров’я.

Згідно зі звітом, підготовленим проєктом New Diplomacy Project, консультантами якого є колишній посол Великої Британії у США Девід Меннінг та Фонд Friedrich Ebert Foundation, який пов’язаний із Соціал-демократичною партією канцлера Німеччини Олафа Шольца, йдеться, що Європі, Великій Британії та Україні необхідно терміново “захистити від Трампа” свою колективну безпеку, створивши “банк НАТО” для фінансування оборонних витрат.

Станом на 16:00 четверга, 24 жовтня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 101.