У «Дії» з’являться шість нових послуг

Джерело: Михайло Федоров у колонці для сайту “24 каналу

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував запуск шести нових послуг у “Дії”.

Серед новинок:

1. Відображення дозволу на зброю. У “Дію” підтягнуться відомості про зброю, дозволи на неї, а також буде можливість замовити витяг з Єдиного реєстру зброї.

2. “еАкциз“. Завдяки цій послузі кожен зможе перевірити легальність алкоголю або тютюну через “Дію”, а вся інформація про продукцію міститиметься в електронній системі. Федоров зазначає, що через тіньовий ринок алкоголю і тютюнових виробів держава щорічно втрачає понад 30 мільярдів гривень, а люди отримують контрафактну продукцію.

3. Мультишеринг документів. Наразі українці можуть поширювати через застосунок копії цифрових документів у форматі PDF і метаданих JSON. Тепер команда Мінцифри працює над тим, щоб можна було відправляти копії не лише цифрових документів, а й довідок ОК-5, ОК-7 за один раз.

4. Сервіси для бізнесу в комплексі “е-Підприємець”. Міністр цифрової трансформації розповів, що його команда працює над цифровізацією декларацій та ліцензій для бізнесу. Наприклад, ліцензії на виконання робіт протипожежного призначення.

5. Користувачі зможуть повідомляти про проблеми зі зв’язком, просто поставивши точку на карті, навіть офлайн. Цю інформацію отримуватиме регулятор зв’язку для аналізу.

6. Сервіс “Дія.Підпис” стане доступним для юридичних осіб, що спростить їхню роботу. Загалом українці вже скористалися ним понад 48 мільйонів разів.

“Частину запустимо вже дуже скоро, щодо решти ще вирішуємо бюрократичні питання. У будь-якому разі про всі запуски повідомлятиму на своїх сторінках у соцмережах”, – додав Федоров.

Американський режисер Майк Фленаґан, відомий кіноадаптацією горорів Стівена Кінга, створить серіал з 8 епізодів за романом “короля жахів” “Керрі”.

24 жовтня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача, на якій доручив членам засідання підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.

Норвегія планує ввести мінімальне вікове обмеження для користування соціальними мережами на рівні 15 років.

LinkedIn отримала штраф у розмірі 310 мільйонів євро за порушення правил обробки даних користувачів в Європейському Союзі. Ірландська комісія із захисту даних оголосила, що штраф наклали за незаконне використання персональних даних для цільової реклами, і компанія має привести свої дії у відповідність із Загальним регламентом захисту даних ЄС (GDPR).

Армія оборони Ізраїлю оприлюднила дані розвідки та документи, знайдені в секторі Гази, які підтверджують належність шести місцевих журналістів телекомпанії “Аль-Джазіра” до угруповань ХАМАС та “Ісламський джихад”.