У Німеччині судитимуть росіянина, якого звинувачують у вбивстві двох українських військових

Джерело: Deutsche Welle

Вчора, 23 жовтня, в Німеччині 57-річному росіянину висунули обвинувачення у вбивстві двох українських військовослужбовців.

Росіянин ще з початку 1990-х років живе в Німеччині. За даними слідства, у квітні він вбив двох українських військових – 23 і 36-річного, які приїхали до країни на лікування після поранень фронті.

Відомо, що обвинувачений і українські військові були трохи знайомі один з одним. Вони разом випивали й між ними сталася сварка через ситуацію в Україні. Повідомляють, що українці “були дуже п’яні й не запідозрили злого умислу”. 

Росіянин нібито “відчув себе ураженим у своїй національній гордості”. Слідчі заявили, що він був “прихильником украй сильно вираженого російського націоналізму” і “цілковито схвалював російську агресивну війну проти України”.

Тоді росіянин приніс зі своєї квартири ножа і встромив його кілька разів у горло одному з українців, внаслідок чого той помер на місці. Після того чоловік напав на іншого українця, який згодом помер в лікарні від завданих ран. 

Прокуратура вважає, що вбивство було скоєно навмисно і з ницих мотивів.

Росіянин наразі перебуває в камері попереднього ув’язнення мюнхенської в’язниці Штадельгайм.

24 жовтня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача, на якій доручив членам засідання підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.

Служба безпеки України затримала двох ймовірних корегувальників російської ФСБ у Харківській області. Однією із підозрюваних була 35-річна контрактниця військової частини, що дислокується у Харківській області.

В Україні громадяни віком від 50 до 60 років, придатні до служби, підлягають мобілізації, і новин щодо їх звільнення від призову немає. Мобілізація здійснюється згідно з розпорядженнями, що регулюють призов осіб цієї вікової категорії, враховуючи інформацію про стан здоров’я.

Згідно зі звітом, підготовленим проєктом New Diplomacy Project, консультантами якого є колишній посол Великої Британії у США Девід Меннінг та Фонд Friedrich Ebert Foundation, який пов’язаний із Соціал-демократичною партією канцлера Німеччини Олафа Шольца, йдеться, що Європі, Великій Британії та Україні необхідно терміново “захистити від Трампа” свою колективну безпеку, створивши “банк НАТО” для фінансування оборонних витрат.

Станом на 16:00 четверга, 24 жовтня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 101.