Туреччина атакувала Сирію та Ірак після теракту в Анкарі

Джерело: The Guardian

Туреччина завдала авіаударів по ймовірних цілях курдських бойовиків у Сирії та Іраку після того, як звинуватила Робочу партію Курдистану (РПК) у теракті в Анкарі 23 жовтня.

Нападники атакували штаб-квартиру турецької національної аерокосмічної компанії, внаслідок чого загинуло п’ятеро осіб.

Розвідка Туреччини повідомила, що у відповідь вдарила по численних стратегічних об’єктах, які використовують РПК чи сирійські курдські повстанці, пов’язані з бойовиками.

Зокрема ціллю були військові, розвідувальні, енергетичні та інфраструктурні об’єкти, склади боєприпасів. Для атак застосували також ударні безпілотники.

У РПК поки що не робили заяв ні щодо теракту в Анкарі, ні щодо турецьких авіаударів. Натомість Сирійські демократичні сили (СДС), які очолюють курди, повідомили, що унаслідок атаки Туреччини загинуло 12 цивільних, зокрема двоє дітей, а ще 25 осіб зазнали поранень.

“Окрім населених пунктів, турецькі військові літаки та БпЛА атакували пекарні, електростанції, нафтові об’єкти та КПП (курдських) сил внутрішньої безпеки”, – додали у СДС.

Туреччина атакувала також цілі в Іраку.

За даними Міноборони Туреччини, у межах атаки знищено понад 30 цілей.

Теракт в Анкарі стався наступного дня після того, як голова турецької партії, пов’язаної з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, заявив, що ув’язненого лідера РПК можуть звільнити умовно-достроково, якщо він відмовиться від насилля та розпустись свою організацію.

  • Внаслідок стрілянини на автовокзалі Беер-Шеви (Ізраїль) нападник вбив офіцерку прикордонної поліції та поранив щонайменше десять осіб. Терорист відкрив вогонь у центральному McDonald’s.

Модель цифрової реформи військово-лікарських комісій (ВЛК) вже напрацьована і передана уряду, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Президент США Джо Байден заявив, що кандидат на цю посаду від Республіканської партії Дональд Трамп є загрозою для демократії, і його потрібно політично ізолювати.

24 жовтня у Покровській громаді на Донеччині внаслідок обстрілів російської армії загинули три людини.

Американський режисер Майк Фленаґан, відомий кіноадаптацією горорів Стівена Кінга, створить серіал з 8 епізодів за романом “короля жахів” “Керрі”.

24 жовтня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача, на якій доручив членам засідання підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.