Міноборони запровадило нові стандарти якості форми  на запит військових

Джерело: пресслужба Міноборони

У Міноборони встановили нові вимоги до контролю за якістю предметів речового забезпечення Збройних сил України за запитом військовослужбовців. Новий стандарт контролю якості речового забезпечення військових, який розробило Центральне управління контролю якості Міноборони, набув чинності цього місяця.

Зауважується, що технічний огляд та випробування зразків товару проводитимуть за сучасними методиками, які відповідають міжнародним стандартам.

Документ розробили на запит військових, адже під час війни вимоги до якості речового забезпечення особливо зросли, а технологічний розвиток у виробництві матеріалів та засобів захисту значно прискорився, – додали у повідомленні.

У відомстві наголосили, що новий сучасний стандарт допоможе постачальникам краще розуміти свої права та обов’язки. У ньому встановлено, як саме відбувається контроль якості на всіх етапах постачання: проведення вхідного контролю сировини та комплектування, перевірка контрольних зразків товару, проведення приймального контролю товару за якістю.

Зауважимо, у лютому військовослужбовиці Збройних сил України вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлено з врахуванням жіночих антропометричних параметрів.

З початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 664 злочини проти українських журналістів та медіа, свідчать дані Моніторингу російських злочинів проти журналістів та медіа Інституту масової інформації.

Німецький політик Родеріх Кізеветтер закликав Захід зреагувати на участь північнокорейських військових у війні проти України шляхом військової відповіді. Він наголосив, що потрібно надати Україні крилаті ракети Taurus і JASSM, посилити ППО на заході країни та розглянути можливість відправки військових для навчання.

У РФ влада готується суттєво підвищити акцизи на нафтопродукти, аби наповнити федеральний бюджет, який наступного року має побити рекорд військових витрат

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 157 бойових зіткнень.

24 жовтня російські війська завдали удару по Олексієво-Дружківці в Краматорському районі на Донеччині. Внаслідок ворожої атаки зокрема по відділенню логістичної компанії “Нова пошта” загинули двоє осіб.