У ГУР зафіксували прибуття військ КНДР в Курську область

Джерело: ГУР МО

Перші підрозділи військових із КНДР, які пройшли вишкіл на російських полігонах, вже прибули в зону бойових дій. Їх появу зафіксувала українська розвідка 23 жовтня 2024 року в Курській області.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, солдатів із КНДР готують на п’яти військових полігонах на сході Росіїї: “Барановському” в Уссурійську, “Донгуз” в Улан-Уде, “Єкатеринославському” в Єкатеринославці, 248-й у Князе-Волконському та 249-й у Сергіївці.

Підготовка триватиме кілька тижнів. За оцінками ГУР, чисельність військових складає близько 12 тисяч, серед них 500 офіцерів, зокрема три генерали.

Контроль вишколу здійснює заступник міністра оборони РФ Юнус-Бек Євкуров. Північнокорейським солдатам надають амуніцію, зимовий одяг і засоби гігієни, включаючи 50 метрів туалетного паперу та 300 г мила щомісяця. Кремль покладає великі надії на участь КНДР у війні проти України.

У Чечні, поблизу Грозного, невідомі напали на колону росгвардії. Повідомляється, ніби один співробітник загинув, тоді як інший зазнав поранень.

Естонський міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс запропонував уряду законопроєкт про заборону в Естонії діяльності церков чи парафій, пов’язаних із організаціями, що підтримують агресію Росії.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що “нульова толерантність до корупції” – єдине, що можна запропонувати для викорінення зловживань у системі комплектування.

24 жовтня Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду дійшла висновку, що Монголія не співпрацювала під час арешту і видачі Володимира Путіна всупереч положенням Римського статуту, чим завадила діяльності Суду.

Лідер РФ Володимир Путін не пам’ятає розмов з експрезидентом США Дональдом Трампом, під час яких нині кандидат від Республіканської партії нібито погрожував завдати удар по Москві у відповідь на вторгнення в Україну.