В Україні аграрії вже засіяли майже 5,4 млн га озимини

Джерело: пресслужба Мінагрополітики

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, українські аграрії вже засіяли 5,37 млн га озимих культур. У лідерах за обсягами сівби – Волинська, Чернігівська та Полтавська областях.

Озимі зернові сіють у всіх регіонах, загалом засіяно вже майже 4,33 млн га. Озимого ріпаку посіяно 1 млн га. Водночас аграрії 11 областей завершили сівбу озимого ріпаку.

Зокрема:

  • озимої пшениці – 3,8 млн  га,
  • озимого ячменю – 421,3 тис. га,
  • озимого жита – 62,5 тис. га,
  • озимого ріпаку –  1, 048 млн га.

Зауважується, що Тернопільщина відзвітувала про завершення сівби озимих зернових.

Тоді як серед лідерів за обсягами сівби озимих на зерно попереду аграрії Волині – 161,1 тис. га (97,3%), Чернігівщини – 193,2 тис. га (97,2%) та Полтавщини – 238,2 тис. га (95,8%).

Раніше повідомляли, що після рекордної спеки та посухи влітку 2024 року ціни на овочі, зокрема картоплю, помідори та інші сезонні продукти, подвоїлися проти показника минулого року. Високі ціни зумовлені втратою врожаїв та обмеженою пропозицією, а також інфляційними чинниками.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, українські аграрії вже засіяли 5,37 млн га озимих культур. У лідерах за обсягами сівби – Волинська, Чернігівська та Полтавська областях.

З початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 664 злочини проти українських журналістів та медіа, свідчать дані Моніторингу російських злочинів проти журналістів та медіа Інституту масової інформації.

Німецький політик Родеріх Кізеветтер закликав Захід зреагувати на участь північнокорейських військових у війні проти України шляхом військової відповіді. Він наголосив, що потрібно надати Україні крилаті ракети Taurus і JASSM, посилити ППО на заході країни та розглянути можливість відправки військових для навчання.

У РФ влада готується суттєво підвищити акцизи на нафтопродукти, аби наповнити федеральний бюджет, який наступного року має побити рекорд військових витрат

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 157 бойових зіткнень.