Уряд затвердив план протидії корупції в МСЕК: основні рішення

Джерело: Урядовий портал

Уряд затвердив план боротьби з корупцією та іншими правопорушеннями серед медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) на засіданні 25 жовтня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про ключові рішення уряду стосовно МСЕК:

  1. МСЕК у їх нинішньому вигляді будуть ліквідовані цього року.
  2. Буде створено групу для перегляду рішень, ухвалених МСЕК, і перевірки триватимуть три місяці.
  3. У листопаді МОЗ та Мінцифри презентують рішення щодо цифровізації всіх етапів роботи МСЕК.
  4. Пенсійний фонд спільно з ДБР, Нацполіцією та СБУ проведуть швидкий аудит пенсійних виплат з інвалідності прокурорам та іншим державним посадовцям.
  5. МОЗ та Мінсоцполітики повинні підготувати законопроєкти для комплексної реформи МСЕК.

“У цьому плані дуже чітко прописані строки і відповідальні за його виконання. Це питання має бути серед пріоритетних для всіх міністерств та особисто міністрів”, – наголосив прем’єр.

У місті Кайл канадської провінції Саскачеван напередодні місцевих виборів виникла неабияка проблема: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.