Якщо Генсек ООН захоче піти у відставку, Литва не відмовлятиме його – очільник МЗС країни

Джерело: Габріелюс Ландсбергіс/Х

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прокоментував візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

“Якщо Антоніу Гутерреш вирішить піти у відставку, Литва не намагатиметься його відмовити від цього”, – написав він.

До цього Ландсбергіс опублікував фото, де Генсек ООН тисне руку Володимиру Путіну. Він підписав його “This is the UeNd”, що можна перекласти як “Це кінець ООН”.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

  • Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерреш 24 жовтня, у День ООН, виступив на саміті БРІКС у російській Казані. У своїй промові він закликав до “справедливого миру”. Букви розповіли, як на це відреагувала громадськість.
  • Генсек ООН Антоніу Гутерреш прилетів до Казані на саміт БРІКС і спробував коровай. Його візит до Росії різко розкритикував заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер. Він назвав це “ганьбою вільного світу”.
  • Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив про заборону генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу в’їжджати до країни, пояснюючи це тим, що той не висловив чіткого осуду масованого ракетного нападу Ірану на Ізраїль.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 25 жовтня, заявив, що планує залучити українців до розробки внутрішнього Плану перемоги.

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що шість керівників обласних та спеціалізованих прокуратур написали заяви на звільнення.

Бейонсе з’явиться з кандидаткою у президенти США Камалою Гарріс на мітингу в Х’юстоні в п’ятницю, 25 жовтня, згідно з близькими до її кампанії джерелами.

Рідкісну друковану копію дитячої історії Антуана де Сент-Екзюпері “Маленький принц” планують продати за 1,25 мільйона доларів.

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.