Місто в Канаді не може обрати собі мера. За три тижні до виборів – жодного охочого

Джерело: United Press International

У місті Кайл канадської провінції Саскачеван напередодні місцевих виборів виникла неабияка проблема: ніхто не балотується на посаду мера.

Влада Кайла повідомила, що мер Джордж Вільямс, обраний у листопаді 2021 року, цьогоріч йде на пенсію, і поки що немає жодного кандидата, який би претендував на цю посаду.

На вакантне місце в міській раді також ніхто не подає заявок.

Головна адміністративна директорка Ембер Дашні сказала, що вже провели два раунди прийому заявок на посаду мера, але поки що ніхто не зголосився.

“Це викликає занепокоєння, але я впевнена, що хтось зробить крок вперед”, – сказала вона.

Посадовиця розповіла, що рада обере заступника мера, який виконуватиме його обов’язки, якщо на виборах 13 листопада не буде висунуто жодного кандидата на посаду мера.

“Ми приймемо рішення про дату довиборів, і ми будемо продовжувати призначати довибори до тих пір, поки не закриємо вакансію мера, а також іншого члена ради”, – сказала Дашні.

Містечко Кайл нині налічує близько 400 мешканців і відоме тим, що під час будівництва дороги у 1960-х роках там було знайдено кістки шерстистого мамонта віком 12 000 років.

  • Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.
  • У Канаді до лікарів звернулася жінка з незвичною проблемою — її кишкова система стала виробляти алкоголь. Спершу лікарі не вірили їй, тому її шлях був сповнений непорозумінь, відмов та безлічі випробувань, перш ніж їй поставили діагноз.
  • Фермер з сільської місцевості Канади Баррі Савчук виявив на своєму полі двометрову купу обгорілого металу вагою 40 кілограмів. Невдовзі вчені пов’язали знахідку з падінням ракети SpaceX.

На Вінниччині викрили керівництво та членів військово-лікарської комісії (ВЛК), які оформили інвалідність колишньому місцевому депутату, якого підозрюють у замовному вбивстві.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азову” та інших українців з російського полону. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.

У місті Кайл канадської провінції Саскачеван напередодні місцевих виборів виникла неабияка проблема: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках.