Ситуація на фронті: з початку доби кількість боєзіткнень зросла до 125

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках.

Окупант не припиняє застосовувати артилерію та авіацію по території Чернігівської та Сумської областей. Під ворожими обстрілами – райони населених пунктів Нововасилівка, Стара Гута, Басівка, Лісківщина, Покровка, Уланове, Бояро-Лежачі та Бобилівка. Авіація противника завдала удару по району населеного пункту Бобилівка.

За наявною інформацією на даний час, ворог завдав 18 авіаударів по території Курської області, застосувавши 24 КАБи.

На Харківському напрямку сьогодні відбулося два бойових зіткнення. Наші війська відбивають атаки росіян у районі Вовчанська.

Дві штурмові дії загарбників відбили поблизу Голубівки на Куп’янському напрямку. Точиться бій в районі Вишневого. 

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Греківки, Тернів та Торського. Загалом від початку доби на цьому напрямку нараховується вже 19 боєзіткнень, з яких чотири тривають й досі.

На Сіверському напрямку окупанти намагалися просунутися в районах населених пунктів Івано-Дар’ївка та Виїмка, на цей час відбулось три бойових зіткнення.

Тривають бої в районі Часового Яру на Краматорському напрямку, де противник намагається просуватись на позиції українських захисників. Авіаудару зазнала Новоєгорівка.

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації атакував позиції наших військ, бої тривають в районі Торецька. Авіація противника завдала ударів по Торецьку, Дружбі, Троїцькому та Катеринівці, скинувши п’ять КАБів.  

Найгарячіше на Покровському напрямку. У районах Селидового, Красного Яру, Крутого Яру, Лисівки та Миролюбівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 35 спроб штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку триває п’ять боєзіткнень в районах Гострого, Катеринівки та Новодмитрівки. Двадцять ворожих штурмів вже відбили наші захисники.

На Времівському напрямку відбили десять штурмових дій противника в районах Богоявленки та Новоукраїнки,  сім ворожих штурмів продовжуються.

На Оріхівському напрямку загарбники активно застосовують авіацію по районах населених пунктів Новоандріївка, Новоданилівка та Мала Токмачка. За сьогодні скинули 13 КАБів. 

На Придніпровському напрямку окупанти намагалися витіснити наші підрозділи з займаних позицій, отримали жорстку відсіч.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 25 жовтня, заявив, що планує залучити українців до розробки внутрішнього Плану перемоги.

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім начебто надіслала на потреби українського війська.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону.