На фронті Порошенку подарували збитий російський дрон «Ланцет»

Джерело: пресслужба “Євросолідарність”

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Фото: “Євросолідарність”

Отримати ворожий дрон цілим досить складно, оскільки вони зазвичай вибухають під час збивання. Однак цей вдалось збити цілим, він новий – 2023 року виробництва.

Його розберуть, щоб дослідити й внести відповідні корективи для протидії цим дронам. 

“Це дуже крутий подарунок від українських розвідників, від українських бійців Центру протидії засобам технічної розвідки. Навіщо він нам? Це не просто подарунок. От тут у нього була бойова частина, а от тут – “мізки”. І ми будемо виймати “мізки”, удосконалювати і забезпечувати, щоби наші частини, наші воїни були під надійним захистом”, – сказав Порошенко.

Минулого року Порошенко інвестував 150 млн грн в розробку новітньої системи протидії такій зброї – у комплекси “Ай-Петрі СВ”. Нині фінансування проєкту перевищило 200 млн грн, а на фронт передали вже десятки таких засобів. 

  • Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко придбав для ЗСУ понад 3 тисячі FPV-дронів, а також “Мавіки” та засоби радіоелектронної боротьби. Найближчим часом цю техніку розподілять між бойовими бригадами та батальйонами.
  • Петро Порошенко спорядив військовим додатковий комплекс протидії засобам технічної розвідки “Ай-Петрі СВ”, зауваживши, що лише за день оператори цих комплексів посадили чотири ворожі розвідувальні БпЛА – Zala, два “Орлани” та Supercam.
  • Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.

Адміністратор NASA Білл Нельсон у п’ятницю, 25 жовтня закликав розслідувати дані ЗМІ про те, що засновник SpaceX Ілон Маск і президент Росії Володимир Путін підтримують регулярні контакти з кінця 2022 року.

В п’ятницю ввечері, 25 жовтня, ворог атакував українську столицю. Зафіксовано влучання у багатоповерхівку Києва.

За даними ЗМІ, китайський автовиробник Great Wall Motors розширює потужність своєї складальної лінії в Росії до 200 000 автомобілів з наступного року, прагнучи збільшити свою частку на російському автомобільному ринку.

В п’ятницю ввечері, 25 жовтня, російські війська дронами атакували Київ. 

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 25 жовтня, заявив, що планує залучити українців до розробки внутрішнього Плану перемоги.