Північна Корея заявила, що направлення будь-яких військ до Росії є «законним»

Джерело: Reuters

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.

За словами заступника міністра закордонних справ КНДР Кім Чен Гю, міністерство закордонних справ не бере безпосередньої участі в питаннях, якими займається міністерство оборони, і не буде прямо коментувати будь-яке розгортання військ. Але додав:

“Якщо буде таке, про що говорять світові ЗМІ, я думаю, що це буде акт, який відповідає нормам міжнародного права”.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія планує розгорнути північнокорейські війська на полі бою вже 27-28 жовтня.

Зауважимо, за даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.

Тоді як згідно з даними очільника ГУР МОУ Кирила Буданова, росіяни вже займаються підготовкою близько 11 000 північнокорейських військових.

Підготовка триває на сході РФ і, за оцінками розвідки, вони будуть готові до участі у війні вже з 1 листопада.

  • За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.
  • Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час конференції у Києві заявив, що залучення військ Північної Кореї для вторгнення Росії в Україну було б серйозною ескалацією війни.
  • Американський канал CNN оприлюднив кадри того, що КНДР відправила 1500 солдатів до Росії на військовий вишкіл, що підтверджує дані розвідки Південної Кореї (NIS).

Внаслідок вечірньої атаки РФ по багатоповерхівці Києва вже відомо, що є загиблий та поранені.

Адміністратор NASA Білл Нельсон у п’ятницю, 25 жовтня закликав розслідувати дані ЗМІ про те, що засновник SpaceX Ілон Маск і президент Росії Володимир Путін підтримують регулярні контакти з кінця 2022 року.

В п’ятницю ввечері, 25 жовтня, ворог атакував українську столицю. Зафіксовано влучання у багатоповерхівку Києва.

За даними ЗМІ, китайський автовиробник Great Wall Motors розширює потужність своєї складальної лінії в Росії до 200 000 автомобілів з наступного року, прагнучи збільшити свою частку на російському автомобільному ринку.

В п’ятницю ввечері, 25 жовтня, російські війська дронами атакували Київ.