Рідкісну копію «Маленького принца» планують продати за $1,25 млн

Джерело: BBC News

Рідкісну друковану копію дитячої історії Антуана де Сент-Екзюпері “Маленький принц” планують продати за 1,25 мільйона доларів.

Надруковану копію тексту Сент-Екзюпері виготовив у Нью-Йорку, перебуваючи у вигнанні з окупованої нацистами Франції в 1940-х роках.

Фото: Peter Harrington Rare Books

Оригінальний рукопис Сент-Екзюпері знаходиться в Нью-Йорку. Відомо про існування двох інших машинописів: один у національній бібліотеці Франції, а інший у центрі Гаррі Ренсома в Техасі.

Письменник написав “Маленького принца” в оригіналі французькою мовою під час Другої світової війни. Опубліковано твір в 1943 році.

Він був досвідченим льотчиком і, написавши книгу, повернувся до Європи з розвідувальною місією для військово-повітряних сил Вільної Франції, які боролися з нацистською Німеччиною. Він зник під час своєї останньої місії над Середземним морем, і невідомо, як саме його літак впав.

З моменту публікації “Маленький принц” розійшовся мільйонами примірників по всьому світу.

Російські війська завдали ракетного удару по Дніпру, внаслідок чого є постраждалі.

В канадському магазині Walmart 19-річну працівницю знайшли “згорілою до смерті” в духовці. Дівчину виявила її матір.

З початку доби, 25 жовтня, на фронті вже відбулося 142 бойових зіткнення.

Внаслідок вечірньої атаки РФ по багатоповерхівці Києва вже відомо, що є загиблий та поранені.

Адміністратор NASA Білл Нельсон у п’ятницю, 25 жовтня закликав розслідувати дані ЗМІ про те, що засновник SpaceX Ілон Маск і президент Росії Володимир Путін підтримують регулярні контакти з кінця 2022 року.