Росія могла допомогти Ірану у війні проти Ізраїлю – Sky News Arabia

Джерело: Sky News Arabia

Москва надала розвідувальну інформацію Тегерану за кілька годин до початку ізраїльської атаки на Іран, повідомляє телеканал телеканалу Sky News Arabia з посиланням на власні джерела.

За даними журналістів, Росія поінформувала Іран про існування американських та ізраїльських військових пересувань. Джерело додало, що Москва надала цю інформацію “в рамках співпраці з Іраном і обмеження ескалації в регіоні”.

Іран применшив вплив ізраїльських атак на Іран, посилаючись на “обмежену шкоду” деяким об’єктам. Там зазначили, що ізраїльські удари були націлені на військові бази в провінціях Ілам, Хузестан і Тегеран.

Нагадаємо, протягом ночі 26 жовтня Ізраїль масовано атакував Іран. Ціллю стали військові об’єкти. Обстріл Ірану завершився вранці. У ЦАХАЛі заявили, що нічна атака – відповідь на обстріли Ізраїля, які Іран скоїв у квітні та жовтні цього року.

  • Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу повідомив адміністрації президента США Джо Байдена про намір завдати удару по військових, а не ядерних чи нафтових об’єктах в Ірані, щоб уникнути ескалації конфлікту.
  • Іран терміново активізував дипломатичні зусилля, аби запобігти масштабній атаці Ізраїля, яку той готує у відповідь на масований ракетний обстріл на початку жовтня.

 

Міністерство оборони України впровадило нові вимоги до калорійності продуктів, які постачаються для Збройних сил.

Франція та Німеччина висловлюють сумніви щодо пропозиції обійти вето Угорщини, яка блокує виділення понад 6 мільярдів євро допомоги для України.

Нещодавно Патронатна служба “Янголи” оголосила про перший в Україні збір на протези зі значною метою…

Будинок у Лос-Анджелесі, де помер Метью Перрі, продали.

За даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах у США, його непередбачуваність може допомогти у боротьбі з РФ.