Унаслідок ракетної атаки на Дніпро загинули дружина та донька поліціянта

Джерело: голова МВС України Ігор Клименко та Нацполіція

Унаслідок ракетного удару РФ по Дніпру 25 жовтня загинуло четверо осіб, серед яких дружина та донька поліціянта.

Дружина і донька правоохоронця перебували у житловому будинку, який було зруйновано ворожою ракетою.

За даними Нацполіції, у момент удару в будинку перебувала вся сім’я, зокрема й сам поліціянт. Його та молодшу доньку вдалось врятувати.

Дитину госпіталізували, а правоохоронець, попри зазнану контузію й травми, залишався на місці ракетного удару та допомагав з розбором завалів, шукаючи вцілілих.

“На жаль, дива не сталося. Під час пошукової операції рятувальники дістали дружину та 14-річну доньку поліцейського без ознак життя”, – мовиться у повідомленні.

Клименко додав, що загалом у Дніпрі унаслідок обстрілу загинуло четверо осіб, ще 20 – поранені.

Міністр також повідомив про наслідки атаки РФ і в інших регіонах.

Зокрема у Києві внаслідок удару БпЛА по багатоповерхівці загинула 14-річна дівчинка, шестеро осіб поранені.

В Київській області унаслідок атаки від зазнаних травм загинула одна людина, також постраждала дитина 2011 року народження.

Загалом уночі підрозділи ДСНС ліквідували сім пожеж, спричинених російським обстрілом.

“Поліцейські, рятувальники – всі працювали на місцях влучань, на деяких обʼєктах ще триває розбір завалів. Вдячний кожному за службу”, – резюмував Ігор Клименко закликавши не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

  • У Херсонській області через російські обстріли протягом минулої доби загинули троє людей, семеро поранено, серед них одна дитина.

Рятувальники у Дніпрі дістали з-під завалів тіло чоловіка. Кількість загиблих унаслідок російського обстрілу збільшилась до п’яти.

В Сарненському районі Рівненської області батько і син загинули внаслідок вибуху гранати.

Внаслідок масштабних повеней і зсувів, викликаних тропічним штормом “Трамі” на Філіппінах, щонайменше 81 людина загинула, а 34 зникли безвісти. Очікується, що цифри можуть зрости, оскільки надходять нові повідомлення з ізольованих раніше територій.

Міністерство оборони України впровадило нові вимоги до калорійності продуктів, які постачаються для Збройних сил.

Франція та Німеччина висловлюють сумніви щодо пропозиції обійти вето Угорщини, яка блокує виділення понад 6 мільярдів євро допомоги для України.