«Наша Ряба» відповіла на звинувачення в крадіжці ідеї для реклами

Ірина Метньова, засновниця Vandog Agency звинуватила бренд “Наша Ряба” у крадіжці ідеї для реклами. Букви звернулись до МХП за коментарем і отримали відповідь.

Представники компанії МХП, до якої належить Наша Ряба, стверджують, що використали не ідею Vandog, а ідею власної креативної команди, яку вони отримали раніше.

За словами МХП, у травні стартував тендер на рекламну кампанію, куди запросили вісім агенцій, три з яких були готові до участі в тендері на безоплатній основі. Крім зовнішніх агенцій, у тендері брала участь inhouse креативна команда, тобто команда, що є частиною компанії МХП.

“Більшість тендерних зустрічей були призначені на 13 травня: 10:00 – inhouse команда, 11:00 – зовнішня агенція, 15:00 – агенція Vandog. Ще одна агенція робила презентацію на 2 дні пізніше.
О 10:00 inhouse команда презентувала ідею, схожу з ідеєю Vandog. Дата і час створення презентації, а також дата і час внутрішнього листування, в якому пересилали презентацію, підтверджують, що ми отримали цю ідею раніше, ніж ідею агенції Vandog, яку вперше побачили о 15:00. Об 11:00 інше зовнішнє агентство презентувало свою ідею, з якої ми обрали слоган і оплатили агенції право на його використання“.

Компанія запропонувала засновниці Vandog Agency зустріч, щоб показати переписку і презентацію, які підтверджують дату отримання ідеї.

Оскільки тендерні зустрічі відбулися кілька місяців тому, МХП не певні чи повідомили Vandog про схожість ідеї. Запис зустрічі  у MS Teams зберігався лише три місяці, тому компанія звернулася до технічної підтримки Microsoft для отримання відео.

Як компанія для якої “Чесність і Відкритість” та “Відповідальність” є корпоративними цінностями, ми визнаємо, що не всі наші дії в даній ситуації були етичними і професійними:

  1. Ми не попередили учасників тендеру про те, що в тендері бере участь inhouse креативна команда, хоча мали б зробити це першочергово. Ми перепрошуємо за цю помилку у всіх учасників тендеру.
  2. Коментарі у листі нашого бренд-менеджера були некоректними, ми обрали для тестування схожу ідею і це варто було б зазначити в листі.

В МХП вирішили відмовитися від безоплатних тендерів на креативні ідеї та почати оплачувати їх незалежно від реалізації. Це підкреслює повагу до агенцій і їх інтелектуальної власності.

Нагадаємо, бренд “Наша Ряба” звинуватили в крадіжці ідеї Vandog Agency. Компанія зняла рекламу, схожу до запропонованої агенцією, хоч раніше відкинула ідею як “занадто традиційну”.

  • Співачка Тейлор Свіфт повертається в тур, і команда Камали Гарріс користується нагодою, щоб нагадати її шанувальникам про необхідність голосувати. Так, кампанія Гарріс купила фільтри у Snapchat, щоб отримати прихильність молоді на виборах

В Сарненському районі Рівненської області батько і син загинули внаслідок вибуху гранати.

Внаслідок масштабних повеней і зсувів, викликаних тропічним штормом “Трамі” на Філіппінах, щонайменше 81 людина загинула, а 34 зникли безвісти. Очікується, що цифри можуть зрости, оскільки надходять нові повідомлення з ізольованих раніше територій.

Міністерство оборони України впровадило нові вимоги до калорійності продуктів, які постачаються для Збройних сил.

Франція та Німеччина висловлюють сумніви щодо пропозиції обійти вето Угорщини, яка блокує виділення понад 6 мільярдів євро допомоги для України.

Нещодавно Патронатна служба “Янголи” оголосила про перший в Україні збір на протези зі значною метою…