Протягом дня ворог здійснив 41 обстріл Сумщини – ОВА

Джерело: Сумська ОВА

Протягом дня, 26 жовтня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 111 вибухів. 

Під ворожим вогнем були Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Свеська громади.

Білопільська громада: здійснено обстріли FPV-дронами (два вибухи), скидання вибухових пристроїв з БпЛА (два вибухи) та мінометний обстріл (три вибухи).

Юнаківська громада: ворог бив з артилерії (25 вибухів) та КАБами (сім вибухів).

Краснопільська громада: росіяни скинули дев’ять мін на територію громади.

Великописарівська громада: ворог вдарив з артилерії (18 вибухів) та мінометів (десять вибухів), скину вибуховий пристрій з БпЛА (вибух).

Есманьська громада: противник здійснив обстріли FPV-дронами (п’ять вибухів).

Глухівська громада: зафіксовано обстріл FPV-дроном (вибух).

Шалигинська громада: росіяни скинули на території громади 15 мін. Також обстріляли FPV-дронами (три вибухи).

Свеська громада: окупанти атакували FPV-дронами (чотири вибухи) та здійснили артилерійський обстріл (чотири вибухи).

Протягом дня, 26 жовтня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 111 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, 26 жовтня, з початку доби кількість боєзіткнень збільшилась до 159. Українські захисники продовжують хоробро стримувати російських окупантів.

Військовий Ігор Клименко загинув після важкого поранення на фронті, про що повідомив його син Максим.

Президент Бундесбанку Йоахім Нагель заявив, що вимоги Росії в G20 про те, що країни повинні співпрацювати, є глузуванням, враховуючи вторгнення РФ в Україну.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який дозволить іноземцям служити в лавах ЗСУ на офіцерських посадах.