Вибори у США: The Washington Post уперше не оголосить про підтримку одного з кандидатів

Джерело: The Washington Post

Редколегія однієї з провідних американських газет The Washington Post повідомила, що не буде оголошувати про підтримку когось із кандидатів на президентських виборах – ані цього року, ані в майбутньому.

Відтак, газета вперше за 36 років не буде оголошувати про підтримку когось із кандидатів на президентських виборах у США. Відповідне рішення було ухвалене за 11 днів до голосування.

За даними джерел, текст з оголошенням про підтримку кандидатки у президенти Камали Гарріс вже був підготовлений співробітниками газети, але не був опублікований.

Співрозмовники додали, що рішення не публікувати текст прийняв сам власник The Washington Post і засновник Amazon Джефф Безос.

Раніше цього тижня власник Los Angeles Times Патрік мільярдер Сун-Шіонг заблокував заплановану підтримку газетою Камали Гарріс, що спричинило відставку редактора едиторіалів.

Українці змушені змінювати харчові звички та економити на продуктах внаслідок війни. Згідно з дослідженням, майже половина українців (49%) повідомляє про зміни у своїх харчових звичках з початку повномасштабного вторгнення.

Народний депутат від “Слуги народу” Дмитро Гурін запевняє, що щиро не вбачає ні ризиків, ані проблем у тому, аби роздавати кошти партнерів, котрі ті передали на цільові програми в Україні. Принаймні так він відповів на запитання Букв на платформі X.

Ізраїльська атака, ймовірно, тимчасово зупинить постачання Іраном балістичних ракет до Росії. Експерти наголошують, що удар Ізраїлю по іранських об’єктах значно ослабив обороноздатність країни.

У Рівненській області на території заводу з утилізації відходів у Костополі 26 жовтня було виявлено мертвого лева. Поліція розпочала перевірку за цим фактом.

Глава фракції “ЄС” Петро Порошенко привітав українців із Днем української писемності та мови, наголосивши на значущості державної мови в умовах війни.