Coca-Cola відкликає в Австрії 28 мільйонів пляшок з напоями через помилку на виробництві

Джерело: АРА

Компанія Coca-Cola заявила про відкликання в Австрії близько 28 млн півлітрових пляшок з напоями, до яких через технічну помилку на виробництві могли потрапити дрібні шматочки металу.

“Це, напевно, найбільше відкликання товару в історії Австрії: по всій країні 28 мільйонів півлітрових пляшок Coca-Cola, Fanta, Sprite і MezzoMix із середи повертаються підприємству. Утім, нині не зрозуміло, що буде з цими пляшками”, – йдеться у повідомленні.

Як пояснили у Coca-Cola, причина відкликання півлітрових ПЕТ-пляшок з газованими напоями пов’язана з тим, що “в дуже обмеженій кількості з них” можуть бути “невеличкі шматочки металу через технічну помилку на виробництві”.

Зокрема, за даними австрійських ЗМІ, під час розливу могло зламатися спеціальне сито.

Відкликаються пляшки з датами придатності від 04. 02.2025 до 12.04.2025 та кодуванням “WP”. Покупці отримають свої гроші назад, навіть без чека.

Оскільки йдеться про одноразові ПЕТ-пляшки, їх не можна просто помити та використати знову – зазвичай вони потрапляють на переробку. Не виключено, що вилучені пляшки перевірять металодетектором та повернуть у продаж.

В Австрії завод Coca-Cola працює вже 95 років. Компанія продає в цій країні 471 млн літрів напоїв на рік.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.

Українці змушені змінювати харчові звички та економити на продуктах внаслідок війни. Згідно з дослідженням, майже половина українців (49%) повідомляє про зміни у своїх харчових звичках з початку повномасштабного вторгнення.

Народний депутат від “Слуги народу” Дмитро Гурін запевняє, що щиро не вбачає ні ризиків, ані проблем у тому, аби роздавати кошти партнерів, котрі ті передали на цільові програми в Україні. Принаймні так він відповів на запитання Букв на платформі X.

Ізраїльська атака, ймовірно, тимчасово зупинить постачання Іраном балістичних ракет до Росії. Експерти наголошують, що удар Ізраїлю по іранських об’єктах значно ослабив обороноздатність країни.

У Рівненській області на території заводу з утилізації відходів у Костополі 26 жовтня було виявлено мертвого лева. Поліція розпочала перевірку за цим фактом.