На Київщині відновили міст через Трубіж, зруйнований росіянами

Джерело: Руслан Ничік/Фейсбук

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Мостовий перехід через річку Трубіж на дорозі Т-10-18 Бориспіль-Березань-Яготин було зруйновано у березні 2022 року, під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

На місці зруйнованого моста – збудували новий, залізобетонний, протяжністю 60 метрів. Влаштували бар’єрне та перильне огородження, тротуари, локальні очисні споруди, нанесли дорожню розмітку, – зазначив Ничік.

Нині міст має дві смуги руху та забезпечує пряме транспортне сполучення для громад області.

Раніше у Бородянці відновили дитячий садочок, зруйнований росіянами.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець прокоментував інформацію, поширену у соціальних мережах, стосовно ймовірного розстрілу двох цивільних жінок російськими військами у місті Селидове.

Поїздка на охоплений війною український Донбас – це гнітючий досвід. Армійці зазвичай кажуть не якщо, а коли вони втратять свої позиції. Дефіцит людей і техніки, корупція і дезертирство. Так описує ситуацію на фронті польський журналіст Марцін Вирвал, відверто дивуючись зокрема заявам нардепа, брата спікера Верховної Ради Миколи Стефанчука щодо запланованим виборам президента України вже за шість-дев’ять місяців.

27 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що лише протягом цього тижня російські війска застосували проти України понад 1100 керованих авіаційних бомб та більш як 560 дронів.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.