Президентка Грузії не визнала результати виборів та закликали до мітингу

Джерело: ЕхоКавказа

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі офіційно завила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні.

Я не визнаю ці вибори, – наголосила вона.

Зурабішвілі оголосила про проведення мітингу на проспекті Руставелі – 28 жовтня о 19:00.

Додамо, раніше голова спостережної місії ENEMO, Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами Златко Вуйвовіч заявив, що парламентські вибори 2024 року в Грузії пройшли з численними порушеннями, що вплинуло на інклюзивність і прозорість виборчого процесу.

Згідно з заявою Вуйвовіча, у день виборів зафіксовано численні порушення. Наприклад, випадки насильства проти представників опозиції, залякування виборців, дискредитаційні кампанії проти спостерігачів і використання адміністративних ресурсів на користь окремих політичних сил.

Голова місії також акцентував на вкрай поляризований політичний контекст, в якому проходили вибори. Таким стало ухвалення закону про “іноагентів”, який викликав масові протести проти уряду.

За його словами, повідомлення про жорстоке поводження з протестувальниками, випадки переслідувань і твердження про масове стеження підірвали довіру громадян до державних інституцій та сприяли самоцензурі в період виборчої кампанії.

Атмосфера, створена кампаніями дезінформації та ймовірним зловживанням адміністративними ресурсами, негативно вплинула на інклюзивність і справедливість виборчого процесу, підсумував Вуйвовіч.

Американський актор Роберт Де Ніро висловив власне ставлення до кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, назвавши його “шматком лайна”.

Мешканця Умані засудили до трьох років позбавлення волі за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. 

Румунія нарощує можливості своїх Військово повітряних Сил. Зокрема з Норвегії прибули додаткових три борти F-16.

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін рішення першої інстанції, а апеляційні скарги фірм російського бізнесмена Алішера Усманова без задоволення.

Правоохоронці викрили посадовців філії АТ “Укрзалізниця”, котрі розтратили кошти підприємства в особливо великих розмірах під час закупівлі програмного забезпечення.