Російські ЗМІ повідомили про затримання ексватажка «ДНР» Ігоря Гіркіна

Джерело: російські пропагандистські ЗМІ РИА Новости, РБК

Російські пропагандистські видання повідомили про затримання у РФ колишнього бойовика так званої “ДНР” Ігоря Гіркіна (позивний “Стрєлков”).

Зокрема РБК з посиланням на свої джерела повідомила про затримання Гіркіна.

Згодом це підтвердила дружина “Стрєлкова” Мирослава Рєгінська, – повідомили у РИА Новости.

За її словами, Гіркіна вивезли з дому в невідомому напрямку правоохоронці. Також вона додала, що терориста звинувачують за статтею про екстремізм.

Згодом адвокат Ігоря Гіркіна підтвердив цю інформацію.

Що відомо про Ігоря Гіркіна-“Стрєлкова”?

На початку російсько-української війни у 2014 році Гіркін був так званим “міністром оборони” псевдореспубліки “ДНР”. Більш того, він визнав, що також причетний до анексії Кримського півострова.

Коли у 2014 році у небі над Донбасом було збито пасажирський літак МН17, саме Гіркін повідомив у соцмережах, що бойовики “ДНР” збили “український літак”, як тоді вони вважали. Коли з’ясувалось, що було збито пасажирський рейс, він видалив ці повідомлення.

Офіс генпрокурора України у 2020 році оголосив Гіркіну підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Його оголосили в розшук, а суд дозволив його примусове доправлення.

У листопаді 2022-го окружний суд Гааги присудив Гіркіну та ще двом фігурантам справи MH17 довічне ув’язнення.

Останнім часом Гіркін публікував дописи, де ділився думками щодо російсько-української війни. В своїх останніх дописах він часто критикував російську владу, зокрема й президента РФ Володимира Путіна.

До прикладу, у дописі від 18 липня він назвав Путіна “боягузливим нездарою” та натякнув, що його варто скинути незаконним шляхом, оскільки ще 6 років правління Путіна Росія не витримає.

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.

Представники охорони здоров’я США підтвердили випадок захворювання на пташиний грип у пацієнта, який не контактував безпосередньо з інфікованими тваринами.