Талібан заборонив жінкам розмовляти з іншими жінками

Джерело: BILD

Талібан заборонив жінкам розмовляти з іншими жінками. Про це оголосив міністр доброчесності талібів Халід Ханафі.

За його словами, дорослим жінкам забороняється дозволяти іншим дорослим жінкам чути свої голоси. Тому тепер жінки мають утриматися навіть від читання Корану вголос у присутності інших жінок.

Як нагадали у виданні, після того, як до влади у Афганістані прийшли таліби в серпні 2021 року, жінкам заборонили здобувати освіту, подорожувати без чоловіка та розмовляти на публіці, особливо з чоловіками. Також вони не можуть відвідувати парки, купатися та займатися будь-яким видом спорту.

“Салони краси були теж заборонені. Жіночі притулки довелося закрити, а закон про викорінення насильства щодо жінок було скасовано. Жінок часто публічно б’ють і саджають до в’язниці за “неісламську поведінку” – під це “звинувачення” може потрапити що завгодно”, – йдеться в матеріалі.

Раніше Букви повідомляли, що Канада, Австралія, Німеччина та Нідерланди подадуть до Міжнародного суду ООН позов проти руху “Талібан” через дискримінацію жінок.

У Дніпропетровській області ремонтна бригада ДТЕК потрапила під обстріл під час робіт на повітряній лінії електропередач.

У Львові до кінця тижня планують запустити пілотний проєкт для легального замовлення таксі через сервіси Bolt та Uklon під час комендантської години. Про це повідомив керівник апарату Львівської обласної військової адміністрації Тарас Грень.

29 жовтня в Україні очікується здебільшого суха погода, але лише в західних областях можливі дощі. На більшій частині території можливі тумани, які можуть спричинити погіршення видимості для водіїв і вплинути на якість повітря.

Померла найстаріша людина у США – жителька штату Техас Елізабет Френсіс, якій було 115 років і 89 днів.

28 жовтня, близько шостої ранку, російський безпілотник “Шахед” пролетів у критичній близькості до одного з енергоблоків Хмельницької АЕС, повідомляє Енергоатом. Інцидент створив реальну загрозу для безпеки атомного об’єкта.