В Одесі чоловіка засудили до 5 років в’язниці через публікацію відео зі співробітниками ТЦК

Джерело: постанова суду

Малиновський районний суд міста Одеси засудив чоловіка до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік за публікацію в соцмережі TikTok відео, на яких співробітники ТЦК проводили “мобілізаційні заходи”.

“Чоловік розмістив та поширив відеозаписи, які він самостійно зняв та на яких відображається факт та місце проведення мобілізаційних заходів співробітниками ТЦК”, – йдеться в документі.

Орган досудового розслідування встановив, що 17 та 28 травня на перехресті вулиць Грушевського та Хімічної співробітники ТЦК та СП спільно із представниками Національної поліції здійснювали мобілізаційні заходи.

Як стверджується в постанові суду, за публікаціями, розміщеними на платформі коротких відео TikTok, можна ідентифікувати співробітників, які залучались до виконання завдання.

“В умовах особливого періоду розголошення відомостей про проведення мобілізаційних заходів, що не розміщувались в публічному інформаційному просторі та на офіційних сторінках може перешкодити законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань”, – йдеться в документі.

У зв’язку з цим чоловіка обвинувачують у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань та перешкоджанні законній діяльності ЗСУ в особливий період.

Згідно з повідомленням, чоловік визнав провину. Суд визнав чоловіка винним та засудив до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік.

Також в обвинуваченого конфіскували телефон як “знаряддя вчинення злочину”.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету відхилив поправки до проєкту “Про державний бюджет України на 2025 рік”, якими пропонували скасувати збільшення видатків на виплату заробітних плат працівникам прокуратури на 3 мільярди гривень, повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, нардеп Ярослав Железняк.

75-річна британка Дорін Адамс стала першою пацієнткою, якій видалили пухлину мозку через розріз брови. Цю нову малоінвазивну методику застосували хірурги Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS).

Служба судових приставів Фінляндії заарештувала ділянку Російського центру науки і культури у Гельсінкі за клопотанням української енергетичної компанії “Нафтогаз”.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив факт перекидання військових підрозділів КНДР до Росії для участі у війні проти України, назвавши це “значною ескалацією”. За його словами, північнокорейських солдатів залучать в боях на території Курської області Росії.

У Дніпропетровській області ремонтна бригада ДТЕК потрапила під обстріл під час робіт на повітряній лінії електропередач.