На Тернопільщині «на гарячому» затримали працівників депо за крадіжку пального

Джерело: пресслужба Нацполіції

Поліціянти на Тернопільщині затримали групу працівників державного залізничного перевізника, котрі зливали дизельне пальне з локомотивів у заздалегідь обумовлених місцях.

Фігурантів правоохоронці викрили “на гарячому”. Пʼятьом учасникам групи – машиністам, помічникам машиністів тепловоза та майстру цеху – повідомили підозри. Під час обшуків у зловмисників вилучено майже 2600 літрів дизельного пального.

Правоохоронці встановили, що будучи добре обізнаними в розкладі руху потягів, ділки очікували на зупинку визначеного тепловоза на одній із залізничних станцій області.

Шляхом втручання в паливну систему локомотива, зловмисники незаконно відкачували пальне у каністри, після чого скидали їх під час руху тепловоза в заздалегідь обумовленому місці. Надалі відвозили каністри до місць зберігання, де переливали пальне в бочки й збували мешканцям області, а кошти розподіляли між собою.

Загалом затримано пʼятьох учасників злочинної групи. Вони якраз зливали пальне з локомотива тепловоза під час його стоянки на залізничній станції у Чортківському районі. На місці затримання поліціянти вилучили 19 каністр із майже 600 літрами викраденого пального.

Також за результатами проведення 19 обшуків за місцями розташування місцевого локомотивного депо, проживання фігурантів та зберігання пального, а також в автомобілях зловмисників вилучено ще понад 2000 літрів дизельного пального, десятки порожніх каністр, засоби для зливу, гроші та “чорнові” записи.

Двом машиністам, їх помічникам та майстру цеху повідомлено про підозру у складі організованої злочинної групи за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним може загрожувати до восьми років позбавлення волі з позбавленням права перебувати на певних посадах чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше поліцейські викрили міжрегіональну злочинну групу, яка злила з локомотивів “Укрзалізниці” пальне на суму 1,5 мільйона гривень.

  • Національне антикорупційне бюро України спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили народному депутату України про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.
  • Правоохоронці викрили посадовців філії АТ “Укрзалізниця”, котрі розтратили кошти підприємства в особливо великих розмірах під час закупівлі програмного забезпечення.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 28 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Куп’янському, Лиманському і Времівському напрямках.

Пізно ввечері 28 жовтня російські військові вдарили балістичною ракетою по Кривому Розі. Про наслідки повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Прем’єри Ісландії, Данії, Норвегії, Швеції та Президент України зобов’язались продовжувати всебічну підтримку, спрямовану на безпеку та євроатлантичну інтеграцію України.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс прокоментувала заяви колишнього президента, а нині кандидата від республіканців, Дональда Трампа щодо її інтелектуальних здібностей, наголосивши, що готова пройти когнітивний тест та закличе Трампа зробити те саме.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко закликав обмежити заробітні плати держпосадовців на час війни. Політик наголосив, що вони не можуть отримувати більше, ніж військові на передовій.