У Франції померла донька Чарлі Чапліна: їй було 74 роки

Джерело: Variety

У Франції у віці 74-х років померла акторка Джозефін Чаплін – донька легендарного Чарлі Чапліна.

Джозефін Чаплін померла ще 13 липня. У неї залишилося троє синів: Чарлі, Артур і Жульєн, а також брати і сестри.

Джозефін Чаплін народилася 28 березня 1949 року в Санта-Моніці, штат Каліфорнія, і була третьою серед восьми дітей коміка Черлі Чапліна та Уни О’Ніл. Та оскільки О’Ніл була четвртою дружиною Чапліна, то для нього Джозефін була шостою з одинадцяти дітей.

Джозефін пішла шляхом батька і стала акторкою. Її дебют у кіно відбувся в культовому фільмі Чапліна “Вогні рампи”, який вийшов 1952 року.

Через 15 років Чаплін знову зняв Джозефін у фільмі – романтичній комедії “Графиня з Гонконгу”, головні ролі в якому зіграли Марлон Брандо і Софі Лорен.

У 1972 році Джозефін Чаплін знялася в одній з головних ролей у фільмі “Кентерберійські оповідання” П’єра Паоло Пазоліні.

Того ж року разом із Лоренсом Харві вона знялась у драмі Менахема Голана “Втеча до сонця” про людей, які намагаються втекти з Радянського Союзу.

  • Джозефін Чаплін керувала сімейним офісом у Парижі та спонсорувала статую свого батька у Вотервілі, Ірландія. За своє життя вона двічі виходила заміж – за грецького бізнесмена Ніккі Сістоваріса, а потім за археолога Жан-Клода Гардена.

У віці 76 років померла англо-французька актриса й співачка Джейн Біркін. Її тіло знайшла опікунка у будинку в Парижі.

Британський рок-музикант, володар п’яти премій “Ґреммі” Елтон Джон розповів про проблеми зі здоровʼям. Співак повідомив, що влітку переніс важку інфекцію очей, яка залишила його “лише з обмеженим зором на одне око”.

Кінокомпанія Universal Pictures показала перші кадри фільму “Світ Юрського періоду: Відродження”, який став сьомим за 31-річну історію франшизи.

Американський режисер Мартін Скорсезе, останній фільм якого “Вбивці квіткової повні” отримав 10 номінацій на “Оскар”, планує зняти два фільми: про Ісуса Христа та байопік про Френка Сінатру.

Окружна суддя США Шерілін Піс Гарнетт призначила спільний судовий процес над двома підозрюваними у справі про смерть зірки “Друзів” Метью Перрі – лікарем Сальвадором Пласенсією та наркодилеркою Джасвін Сангхою, відомою як “кетамінова королева”, на 4 березня 2025 року.

Понад 2000 предметів із серіалу “Гра престолів” виставили на аукціон, аби шанувальники могли придбати унікальні пам’ятні речі з популярного шоу HBO. Серед лотів – плащі, шкіряні комплекти Дейенеріс Таргарієн, обладунки Джейме Ланністера, меч Джона Сноу та закривавлений одяг зі сцени Червоного весілля.