Пристайко дізнався про звільнення з посади посла України у Великій Британії, коли їхав на відкриття вулиці імені Зеленського

Джерело: оточення експосла Вадима Пристайка  у коментарі “Суспільному”.

Вадим Пристайко дізнався про рішення президента звільнити його з посади посла України у Великій Британії у той час, коли їхав на відкриття вулиці імені Зеленського.

Джерело з оточення посла повідомило, що для Вадима Пристайка рішення про звільнення було неочікуваним.

“Він дізнався про рішення зранку, в машині, коли їхав в невелике британське містечко на відкриття вулиці імені Зеленського”, — розповіло джерело на умовах анонімності.

Вчора, 21 липня, президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення з посади Вадима Пристайка, який був послом України у Великій Британії.

“Звільнити Пристайка Вадима Володимировича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії та з посади Постійного представника України при Міжнародній морській організації (IMO) за сумісництвом”, – мовиться в указі.

Зауважимо, що Вадим Пристайко обіймав вказаний пост з липня 2020 року. До цього він менш як рік був главою МЗС України в уряді Олексія Гончарука.

Однак, чи пов’язане звільнення з критикою цитати Зеленського про Воллеса – наразі невідомо.

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Зеленський – коментуючи слова глави міноборони Великої Британії Бена Воллеса про те, що Україна повинна дякувати Заходу за надане озброєння – заявив, що готовий дякувати Воллесу щоденно і закликав показати, як потрібно правильно дякувати.

Згодом цю ситуацію прокоментував Вадим Пристайко, який в інтерв’ю Ske News зауважив, що ці слова українського президента були “нездоровим сарказмом”.

Я думаю, він відповів трохи з сарказмом у його вчорашній заяві… Він сказав, що кожного ранку він прокидатиметься і дзвонитиме Бену Воллесу, щоб подякувати йому… Я не думаю, що це здоровий сарказм. Саркастичний коментар британського міністра про Amazon отримав таку ж саркастичну відповідь президента Зеленського. Але я впевнений, що сарказм між дружніми країнами не потрібен”, – сказав він.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.