В США чоловік знайшов золоті монети часів Громадянської війни на кукурудзяному полі

Джерело: Insider

Чоловік нещодавно знайшов на кукурудзяному полі в Кентуккі, штат США, скарб  із понад 700 золотими монетами часів Громадянської війни.

Точне місцеперебування монет, а також те, хто їх знайшов, не було оприлюднено.

Знахідка, яку зараз називають Великим скарбом Кентуккі, включає справжні золоті монети в 1, 10 і 20 доларів, викарбувані до та під час Громадянської війни.

Нумізматична гарантійна компанія заявила, що жителі півдня могли закопати монети їх від армій.

“Важливість цього відкриття неможливо переоцінити, оскільки приголомшлива цифра в понад 700 золотих доларів являє собою віртуальну капсулу часу монет часів громадянської війни, включаючи монети з невловимого монетного двору Далонега”, — написав у заяві представник Numismatic Guaranty Company.

Загальна вартість скарбу невідома, але The New York Times оцінює, що вона може коштувати понад 1 мільйон доларів, враховуючи кількість знайдених монет високої вартості.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.